Wat gaan we doen?

Begin 2017 zijn we vertrokken naar Makassar Sulawesi Indonesië.

We wonen en werken daar in het team van Christian Mission Alliance.

PeterwebsitePeter: Na meer dan 33 jaar in de schoenmakerij te hebben gewerkt wil ik mij gaan inzetten elders in de wereld. Samen met studenten van de Jaffray University van Makassar en de plaatselijke kerk gaan we ondernemingen opzetten in het zuiden van Sulawesi. Dit is een arm gebied met voornamelijk islamitische bewoners. Met de ondernemingen willen we de moeilijke omstandigheden, waarin de plaatselijke bevolking leeft, verbeteren. Studenten hebben het verlangen er kerken te stichten. De ondernemingen zorgen ervoor dat de kerk meer maatschappelijk wordt gewaardeerd. Het raakt me hoeveel mensen er in armoede leven. Door middel van het opzetten van ondernemingen kunnen we hun bestaan verbeteren. Die uitdaging willen we aangaan. Het zal niet eenvoudig zijn, maar we voelen ons gedragen door onze familie, vrienden, collega`s en kennissen. Bovenal leeft bij ons het besef dat we het niet alleen hoeven te doen, maar dat God ons helpt.

 

 

annemariewebAnne-Marie: In de dorpen onder Makassar heb ik me als kraamverzorgster georiënteerd op moeder- en kindzorg in de eerste weken na de bevalling. In zo`n dorpje  sprak ik een moeder in haar golfplaten huisje. Ze gaf me een zelfgebakken rijstkoek met kokos. Ondertussen liep het huisje vol met buurvrouwen en kinderen. Ze vertelde dat ze drie uur met weeën op de scooter naar de verloskundige moest rijden om te bevallen. 24 uur na de bevalling kwam ze thuis met haar baby. Ze had veel vragen zoals: “Hoe houd ik mijn baby vast, wat moet ik doen als hij zo huilt, hoe ga ik hem voeden? De buren hebben me geholpen maar ik voelde me ontredderd”. Na een bezoek aan de verloskundigen-praktijk werd het voor mij duidelijk dat hier mogelijkheden liggen. Aan de moeder- en kindzorg valt veel te verbeteren, zoals hygiëne, voorbereiding op de bevalling en   moeder en kind met elkaar vertrouwd te laten raken. Samen met de  studenten van de universiteit wil ik  voorlichting en instructies geven. Door dit te doen wil ik Gods liefde laten zien aan  deze vrouwen.

 

Aanmelden voor nieuwsbrief
Ontvang onze periodieke nieuwsbrief
Uw email adres wordt alleen gebruikt voor het verzenden van de Pamakassar nieuwsbrieven.